sobota, 17 lutego 2024

Sałatka w stylu śródziemnomorskim



Sałatka w stylu śródziemnomorskim

Prosta i szybka sałatka, kojarząca się ze słonecznym i błękitnym niebem nad Morzem Śródziemnym. Doskonały dodatek do dań obiadowych, ale również samodzielne danie, na przykład z chrupiącymi grzankami lub chlebkiem pita.

Składniki:

Porcja na 3-4 osoby

  • 3 szklanki roszponki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • szklanka zielonych oliwek
  • 1 cebula czerwona
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • łyżka cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki jogurtu
Sposób wykonania:

Umytą i osuszoną roszponkę wykładamy na duży, płaski talerz, na niej układamy pokrojone w kostkę pomidory. Na wierzchu wykładamy pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w półplasterki czerwoną cebulę i oliwki. 

Całość skrapiamy sosem z oliwy połączonej z solą, cukrem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cytryną. Jogurt łączymy z czosnkiem i szczyptą soli. Robimy na sałatce kleksy jogurtowe. 

Ekspresowa sałatka w stylu śródziemnomorskim gotowa!









Kulajda-czeska zupa grzybowa

Kulajda-czeska zupa grzybowa

Kulajda to jedna z najpopularniejszych czeskich zup obok oczywiście bramborackiej, cibulovej, cesnekovej i zeleninovej polevki. Szczególnie lubiana i przyrządzana jest na południu Czech, ale i w naszych, polskich, sudeckich restauracjach można ją spotkać.

Co odróżnia kulajdę od innych zup? Jest przyprawiana na słodko-kwaśno i podawana z jajkiem w koszulce lub gotowanym na półmiękko. Jesienią, w sezonie grzybowym podaje się ją ze świeżymi grzybami, zimą z mrożonymi lub suszonymi z dodatkiem pieczarek. Ocet i cukier wydobywają z grzybów wspaniały aromat i smak.

Zupa jest genialnie pyszna i bardzo pożywna. Warto spróbować!

Składniki na 4-5 porcji:

  • garść podgrzybków lub borowików suszonych
  • 50 dkg brązowych pieczarek
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 marchew
  • 4-5 jajek
  • 1 cebula
  • pęczek kopru
  • 2 łyżki masła
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 250 ml kwaśnej śmietany 18%
  • sól, pieprz i szczypta kminku do smaku
  • 2 łyżki maggi
  • 1 łyżka octu lub soku z cytryny
  • 1 czubata łyżeczka cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego

Sposób wykonania:

Suszone grzyby moczymy w letniej wodzie kilka godzin przed gotowaniem kulajdy.



Do garnka o pojemności 4 litrów wrzucamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki przekrojone na ćwiartki, jeśli są duże lub mniejsze na połówki. Suszone grzyby gotujemy 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Dajemy do nich liście laurowe, ziele angielskie i szczyptę soli.

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dorzucamy do pieczarek już podsmażonych. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka z pieczarkami, chwilę podsmażamy, stale mieszając. Zalewamy warzywa wodą z grzybów suszonych, dolewamy 1 litr wody i pokrojone drobniej grzyby suszone.

Gotujemy zupę do miękkości ziemniaków. Następnie przyprawiamy ją do smaku solą, pieprzem, kminkiem i maggi.

Do śmietany wlewamy ocet, wsypujemy cukier i mąkę. Całość dobrze mieszamy do rozpuszczenia mąki, hartujemy chochelką płynu z zupy i łączymy z kulajdą. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.

 Kulajda gotowa!



Kulajdę podajemy z jajkiem ugotowanym na półmiękko lub w koszulce. Do każdego talerza nalewamy zupę i wkładamy jajko. Można pominąć jajka i podać zupę z chlebem, ale z jajkiem kulajda jest prawdziwie czeską polevką!

 

Krem kawowy

Krem kawowy

Krem maślany z mlekiem słodkim skondensowanym o smaku kawowym. Bardzo prosty do zrobienia. Nadaje się do przekładania tortów, tynkowania i ozdabiania. Smaczny, stabilny i gładki.

Składniki do przełożenia i ozdobienia tortu o średnicy 20 cm:

  • 2 żółtka
  • 40 ml wody
  • 240 g mleka waniliowego zagęszczonego z tubki lub puszki
  • 2 łyżki wody lub mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 400 g masła 82%

Sposób wykonania:

Do rondelka o grubym dnie wlewamy 40 ml wody, wbijamy żółtka i dodajemy mleko zagęszczone. Dokładnie łączymy składniki, wstawiamy na umiarkowany ogień, mieszamy stale doprowadzając masę do zagotowania. Kiedy pojawią się pierwsze bąbelki i masa nieco zgęstnieje, zdejmujemy ją z ognia. Przelewamy do naczynia szklanego i przykrywamy folią spożywczą „w kontakt” z masą, aby nie tworzył się kożuch na wierzchu. Odstawiamy do wystudzenia do temperatury pokojowej. 

Masło również ma mieć temperaturę pokojową. Jest to ważne, ponieważ krem nam w trakcie łączenia obu mas się nie zwarzy, gdy jego składniki będą miały podobną temperaturę! 

W dwóch łyżkach ciepłej wody rozpuszczamy dwie łyżki kawy. Odkładamy rozpuszczoną kawę na bok do przestudzenia.

Teraz do misy miksera wrzucamy masło i rozbijamy je na puch. Do ubitego masła wlewamy przestudzoną kawę i dobrze łączymy masło z kawą. Następnie w 3-4 etapach dorzucamy masę mleczną. Mieszamy ją tylko do połączenia składników. Na koniec masę należy przemieszać łopatką silikonową lub łyżką.

Doskonały krem kawowy gotowy do użycia!

 

Krem budyniowy na żółtkach

Krem budyniowy na żółtkach

Krem budyniowy do przekładania tortów, ciast i ciasteczek. Robiony na żółtkach i maśle. Bardzo smaczny, lekki i stabilny. Nadaje się również do tynkowania tortów i przyozdabiania rozetkami.

Składniki:

krem na jedną porcję (tort o średnicy 20 cm)

  • 5 żółtek
  • 100 g cukru
  • 8 g cukru waniliowego
  • 35 g skrobi kukurydzianej (można zastąpić skrobią ziemniaczaną w takich samych proporcjach)
  • 200 g masła (82 % tłuszczu)
  • kilka kropel dowolnego olejku zapachowego

W miseczce rozbijamy 5 żółtek i dodajemy do nich 100 ml mleka, cukier, cukier waniliowy oraz skrobię kukurydzianą. Wszystko dokładnie mieszamy.

 Do garnka o grubym dnie wlewamy 300ml mleka. Mleko jeszcze zimne łączymy z uprzednio zrobioną masą żółtkową i wstawiamy na ogień. Gotujemy na średnim ogniu stale mieszając ( jak budyń). Kiedy masa zacznie gęstnieć mieszamy dość intensywnie, aby nie powstały grudki. W momencie, gdy na powierzchni masy pojawią się pierwsze wulkany, zdejmujemy garnek z ognia, przelewamy masę do naczynia i nakrywamy folią spożywczą, tak aby masa była w kontakcie z folią ( nie zrobi się kożuch na wierzchu).

 Masa budyniowa ma wystygnąć do temp. pokojowej. Masło, z którym będziemy łączyć masę również należy doprowadzić do temp. pokojowej. Krem nam się nie zwarzy przy łączeniu składników.

 Wkładamy do miski miękkie masło i rozbijamy mikserem na puch, aż zbieleje. Dodajemy partiami masę budyniową. Ubijamy ją tylko do połączenia składników (żeby nie zniszczyć struktury ugotowanej skrobi kukurydzianej). Na koniec ubijania dodajemy olejek zapachowy.

Krem jest gotowy do użycia. Po włożeniu do lodówki ustabilizuje się i stwardnieje.

 

Krem kokosowy z mascarpone

Krem kokosowy z mascarpone

Prosty krem z sera mascarpone i kremówki z dodatkiem wiórków kokosowych. Można nim przekładać ciasta, torty oraz ozdabiać je. Krem jest gęsty, stabilny i bardzo łatwy do wykonania.

Składniki:

  • 330 ml kremówki
  • 500 g mascarpone
  • 70 g cukru pudru
  • 8 g cukru waniliowego
  • 40 g wiórków kokosowych

Sposób wykonania:

Ta ilość kremu wystarcza do przełożenia tortu o średnicy 16-20 cm. Wszystkie składniki kremu muszą być doskonale schłodzone (najlepiej kremówkę i ser trzymać w lodówce całą noc) inaczej krem nam się nie ubije na sztywno. Możemy dla pewności dodać jedną porcję śmietan-fix do tej ilości składników, ale nie jest to konieczne.

Do misy miksera (może być ręczny lub planetarny) dajemy wszystkie składniki kremu. Ubijamy krem najpierw na najniższych obrotach, a gdy zaczyna już trochę gęstnieć zwiększamy obroty do maksimum i ubijamy do momentu, aż masa będzie sztywna, tj. około 6-8 minut. Planetarny mikser ubije krem trochę szybciej. Należy uważać, aby nie „przebić” kremu na masło, co może się nam zdarzyć, gdy za długo będziemy go ubijać. Na koniec dodajemy do kremu wiórki kokosowe, które dodatkowo zagęszczą krem i mieszamy całość łyżką lub łopatką silikonową do połączenia składników. Krem jest od razu gotowy do użycia. Po przełożeniu kremem ciasta wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masa się ustabilizowała.

Krem kokosowy z kremówką i mascarpone to jeden z najłatwiejszych kremów do zrobienia, a do tego jest wyśmienity w smaku!



 

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło, na maśle, zabielane śmietaną, z odrobiną cukru i soku z cytryny to doskonały dodatek do mięs, szczególnie do kotletów mielonych. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe. Jesienią, kiedy buraki są najsmaczniejsze warto robić częściej surówki z buraków.

Składniki:

  • 4 duże lub 6 małych buraków ( ugotowanych do miękkości lub upieczonych w folii w piecu)
  • 2 czubate łyżki masła
  • 1/2 szklanki śmietany kwaśnej 18%
  • łyżka płaska cukru, łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu czarnego, sok z 1/2 cytryny 

Przygotowanie:

Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku, zawinięte w folię. Zawsze w łupinie. W zależności od wielkości buraków czas pieczenia czy gotowania jest różny- od 40 do 50 minut. Sprawdzamy ich miękkość patyczkiem do szaszłyków, jeśli wbija się dosyć gładko buraki są miękkie. Możemy przygotować buraki dzień wcześniej i przechować je w lodówce.

 Miękkie upieczone i wystudzone buraki obieramy i ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, tak jak ziemniaki na placki. Ugotowane najpierw odcedzamy z gorącej wody i zalewamy zimną. Po upływie pół godziny obieramy i trzemy tak samo jak pieczone. 

W rondelku roztapiamy masło, wrzucamy starte buraki, lekko podsmażamy. Niech trochę odparuje sok. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Na sam koniec wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.

 Buraczki na ciepło gotowe!



 

piątek, 16 lutego 2024

Kotlety panierowane z karkówki

Kotlety panierowane z karkówki

Kotlety z karkówki w panierce, smażone na patelni są równie smaczne jak tradycyjne schabowe.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 łyżka papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 4 łyżki smalcu lub oleju rzepakowego do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety 1,5 do 2 cm (zawsze w poprzek włókien). Tak przygotowane kotlety kładziemy między dwie folie spożywcze, rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko i oprószamy przyprawami.



Do osobnych talerzy dajemy mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej .

Tak przygotowane kotlety z karkówki kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z jednej strony na rumiano na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę i smażymy je na małym ogniu. Trzymamy tak kotlety jeszcze 8-10 minut, aby się zarumieniły i doszły. Zdejmujemy z patelni i od razu wykładamy na talerze.



Kotlety panierowane z karkówki gotowe!



 

Sałatka z ogórków kiszonych

Sałatka z ogórków kiszonych

Prosta, szybka sałatka z kilku warzyw, idealna do posiłku. Smakuje rewelacyjnie, można ją podać do obiadu i kolacji, jest uniwersalna.

Składniki:

  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1 por- 10 cm białej części
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 mała puszka groszku
  • 1 jabłko
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18%

Sposób wykonania:

Ogórki kiszone kroimy w półplasterki niezbyt cienkie, obrane ze skórki jabłko w kostkę. Pora przekrawamy na pół wzdłuż i kroimy w półplasterki, paprykę oczyszczoną z nasion w cienkie paseczki. Groszek osączamy z płynu.

Warzywa przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt. Wszystkie składniki sałatki dokładnie mieszamy. Wstawiamy ją na 1/2 godziny do lodówki - będzie smaczniejsza.

Sałatka z ogórków kiszonych gotowa!

 


Sałatka hawajska z szynką

Sałatka hawajska z szynką

Utarło się, że sałatka hawajska musi mieć w swoim składzie ananasa. Natomiast co do innych składników panuje już pełna dowolność, czyli co kto lubi. Zaproponujemy więc hawajską z szynką i żółtym serem. Jest to bardzo popularny zestaw składników i bardzo smaczny. Sałatkę hawajską można podać i do kolacji i na imprezie. Prosta, błyskawiczna i smaczna!

Składniki:

  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 10 dkg żółtego sera
  • 10 dkg szynki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 gałązki selera naciowego

sos:

  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Ananasa odsączamy z płynu i kroimy w cząstki. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach.

Szynkę kroimy w paseczki. Obrane ogórki, cebulę i seler naciowy kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z płynu. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski.

Majonez i śmietanę mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Sos wlewamy do sałatki, dobrze mieszamy całość i wkładamy do lodówki na 1/2 godziny, do schłodzenia.

Sałatka hawajska z szynką gotowa!

 

Kluski leniwe na słodko


 Kluski leniwe na słodko

Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy podać jako samodzielne danie z boczkiem, cebulką lub na słodko z masłem i cukrem. Możemy też potraktować je jako dodatek do mięs i sosów. Kluski  z serem i ziemniakami to znakomita propozycja na szybki obiad lub deser dla całej rodziny.

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 250 g gotowanych ziemniaków
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób wykonania:

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Odcedzamy je i dobrze odparowujemy, aby pozbyć się z nich jak najwięcej wody. Na koniec jeszcze ciepłe przeciskamy przez praskę lub bardzo dokładnie ubijamy tłuczkiem.

Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy ser rozdrobniony widelcem, mąkę pszenną, jajko, cukier i szczyptę soli . Wyrabiamy krótko ciasto, tylko do połączenia składników.

Z ciasta formujemy wałek, który lekko spłaszczamy. Robimy to na blacie lub deseczce posypanej mąką. Tępą stroną noża odciskamy kratkę na cieście, następnie kroimy ukośne kluski.



Tak przygotowane kluski wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy je około 4-5 minut na wolnym ogniu, licząc od momentu gdy wypłyną na powierzchnię.

Na patelni roztapiamy masło. Ugotowane kluski przekładamy łyżką cedzakową na talerze, polewamy masłem, posypujemy cukrem i oprószamy cynamonem.

Kluski leniwe na słodko gotowe!


 

 

 

Tradycyjne kotlety mielone


 Tradycyjne kotlety mielone

Kotlety mielone to bardzo tradycyjne danie. Możemy je robić z różnych mięs :drobiu, wołowiny, wieprzowiny, cielęciny i mieszane. Najbardziej tradycyjne to te wieprzowe. Nasze będą z szynki wieprzowej, przyprawionej majerankiem i podsmażaną cebulką.

Składniki:

  • 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej

  • 1 cebula

  • 1 jajko

  • 1 bułka kajzerka

  • szklanka zimnej wody

  • łyżka majeranku

  • łyżeczka papryki czerwonej w proszku

  • sól, pieprz do smaku

  • 2 łyżki masła

  • bułka tarta do obtaczania kotletów

  • 3 łyżki oleju

Sposób wykonania:

Bułkę zamaczamy w zimnej wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rumiano na łyżce masła i odstawiamy do przestygnięcia. Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy lekko odciśniętą kajzerkę, cebulę i przyprawy.


Masę dokładnie wyrabiamy. Teraz formujemy kotlety. Z 1/2 kg mięsa wyjdzie nam 6-7 kotletów. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni (olej i masło). Obtaczamy w bułce tartej kotlety i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia. Następnie odwracamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni. Kiedy kotlety zarumienią się z drugiej strony, przykrywamy patelnię pokrywką i trzymamy pod przykryciem 2-3 minuty. Dzięki temu zabiegowi kotlety będą pulchne i soczyste w środku.

Tradycyjne kotlety mielone gotowe!



Nasze rady:

Cebulkę koniecznie podsmażamy przed dodaniem do mięsa, odda cały swój aromat kotletom, będą dużo smaczniejsze.
    Mięso należy dokładnie wyrobić, najlepiej rękoma.
      Bułkę zamaczamy zawsze w zimnym mleku lub wodzie. Będzie miękka i pulchna, a kotlety soczyste w środku.

      Szybki gulasz drobiowy z warzywami

      Szybki gulasz drobiowy z warzywami

      Bardzo prosta i wyśmienita potrawa jednogarnkowa. Można ją podać i na obiad i na kolację. Delikatny kurczak z dużą ilością warzyw będzie smakował całej rodzinie.

      Składniki:

      • ok. 0,5 kg piersi z kurczaka
      •  duża cebula
      •  2 ząbki czosnku
      •  2 łodygi selera naciowego
      •  po 1/2 papryki czerwonej i zielonej
      • 2 duże ziemniaki
      •  kilka dużych pieczarek
      •  łyżka słodkiej papryki w proszku
      •  po 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, ziół prowansalskich
      •  łyżeczka soli
      • łyżka maggi
      •  szklanka passaty pomidorowej lub dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego
      •  olej do smażenia
      • garść natki pietruszki

      Sposób wykonania:

      Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę 1-2 cm. Przekładamy do miski, dodajemy przyprawy (sól, paprykę w proszku, pieprz ziołowy, pieprz czarny, zioła prowansalskie) i dobrze wmasowujemy w mięso. Odstawiamy na bok (mięso można tak przygotować nawet dzień wcześniej i trzymać w lodówce).

      Obieramy, myjemy i kroimy wszystkie warzywa: cebulę w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę i ziemniaki w grubą kostkę, selera naciowego w małe kawałki.

      Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy je do zeszklenia. Na cebulę i czosnek wrzucamy pierś z kurczaka, chwilę podsmażmy. Następnie dodajemy pieczarki, podsmażamy całość pięć minut i na koniec dodajemy paprykę, seler oraz ziemniaki. Smażymy wszystko następne kilka minut. Dodajemy passatę lub koncentrat pomidorowy ze szklanką wody. Przyprawiamy maggi (można dodać łyżeczkę cukru dla złagodzenia kwaśnego smaku pomidorów) . Przykrywamy patelnię pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy gulasz 20-25 minut i gotowe.

      Gulasz wykładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki.



       

      Jajecznica chłopska czyli poznański klepok


       

      Jajecznica chłopska czyli poznański klepok

      Nasza babcia, pochodząca z Wielkopolski, często smażyła jajecznicę z dodatkiem mąki i mleka. Do niej wrzucała różne „bonusy”, w zależności od tego, co było akurat w spiżarni. Najczęściej boczek, cebulę, kiełbasę czy szczypiorek. Taka jajecznica była bardzo smaczna -puszysta i „nieobeschła”, jak mawiała babcia.

      Powód dodawania mleka i mąki do jajek wynikał natomiast ze zwykłej oszczędności lub potrzeby wykarmienia dużej rodziny. Mąka i mleko znacznie zwiększały objętość jajecznicy i dawały większe uczucie sytości. W trudnych, powojennych czasach, dania charakterystyczne dla „biednej kuchni”, jak to Włosi mawiają cucina povera, często gościły na stołach naszych dziadkówKlepok poznański do nich należy. Nam on bardzo smakuje i przypomina klimat babcinej kuchni!

      Składniki :

      • 4 jajka

      • 1/2 szklanki mleka

      • 2 łyżki mąki

      • 2 kiełbasy śląskie lub chłopskie

      • pęczek szczypiorku

      • 2 łyżki masła

      • sól i pieprz do smaku

      Sposób przyrządzenia:

      Kiełbasę kroimy w plasterki, na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Mleko łączymy z mąką tak, aby nie było grudek. Do miski wybijamy jajka i trzepaczką rozkłócamy z mlekiem i mąką. Nie ubijamy mocno, bo wyjdzie nam omlet.

      Gotową masę jajeczną wylewamy na patelnię, do zrumienionej kiełbasy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na koniec posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem.

      Jajecznica chłopska gotowa!