Surówka z marchewki i jabłka do obiadu
Błyskawiczna surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka z dodatkiem orzechów włoskich. Dużo witamin, szczególnie jesienią potrzebnych. Surówka smaczna, uwielbiana przez dzieci i dorosłych.
Składniki:
- 3 duże marchewki
- 1 duże lub 2 małe jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju
- garść posiekanych orzechów włoskich
Sposób przyrządzenia:
Marchew i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przyprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny, skrapiamy olejem i mieszamy dokładnie. Na koniec posypujemy surówkę orzechami. Możemy podawać surówkę od razu lub schłodzić chwilę w lodówce.
Prosta i błyskawiczna surówka z marchewki i jabłka gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz