MAKATKA

piątek, 5 kwietnia 2024

Surówka z marchewki i jabłka do obiadu

Surówka z marchewki i jabłka do obiadu

Błyskawiczna surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka z dodatkiem orzechów włoskich. Dużo witamin, szczególnie jesienią potrzebnych. Surówka smaczna, uwielbiana przez dzieci i dorosłych.

Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • 1 duże lub 2 małe jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju
  • garść posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzenia:

Marchew i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przyprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny, skrapiamy olejem i mieszamy dokładnie. Na koniec posypujemy surówkę orzechami. Możemy podawać surówkę od razu lub schłodzić chwilę w lodówce.

Prosta i błyskawiczna surówka z marchewki i jabłka gotowa!



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz