czwartek, 23 października 2025

Pasta jajeczna


Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z trzech składników: jajek, selera naciowego i sera żółtego. Wystarczy wszystko połączyć, lekko przyprawić, dodać trochę majonezu i jogurtu i śniadanko gotowe.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 100 g żółtego sera
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:

Jajka gotujemy na twardo ( zaczynamy od zimnej wody i 8 minut od zagotowania), studzimy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Tak samo trzemy na tarce żółty ser. Dokładamy do jajek. Kroimy w bardzo drobną kostkę seler naciowy. Dorzucamy do pozostałych składników. Łączymy całość z majonezem, śmietaną oraz przyprawami.

Błyskawiczna pasta jajeczna do kanapek gotowa!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz