MAKATKA

sobota, 17 lutego 2024

Pasta z tuńczyka do chleba

 

Pasta z tuńczyka do chleba

Pyszne smarowidło do chleba z tuńczyka z puszki z dodatkiem sera, ogórka kiszonego, papryki, cebulki i kukurydzy. Całość połączona łyżką majonezu.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju-150 g
  • 10 dkg żółtego sera
  • 1 nieduży ogórek kiszony
  • 1/2 cebuli
  • mała puszka kukurydzy
  • 1/4 papryki czerwonej
  • sól i pieprz do smaku
  • czubata łyżka majonezu

Sposób wykonania:

Tuńczyka wykładamy z puszki do miseczki razem z olejem. Rozdrabniamy go widelcem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dokładamy do tuńczyka. Kukurydzę osączamy z płynu i dodajemy do ryby. Warzywa kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z tuńczykiem. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Dodajemy czubatą łyżkę majonezu. Mieszamy składniki pasty do połączenia i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.




Pasta z tuńczyka gotowa!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz