Surówka z pekińskiej ekspresowa
Surówka z czterech warzyw przygotowana w 10 minut, polana prosty i smacznym sosem.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1 czerwona cebula
- 1 ogórek wężowy
- szklanka pomidorków koktajlowych
sos:
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 płaska łyżeczka cukru
- pieprz do smaku
- 1 łyżka musztardy francuskiej
Sposób wykonania:
Kapustę kroimy w centymetrowe paski.
Ogórka razem ze skórką w plasterki.
Cebulę w piórka.
Pomidorki na ćwiartki.
Wrzucamy warzywa do miski.
Składniki sosu dobrze łączymy w osobnym naczyniu. Dodajemy do surówki. Całość dokładnie mieszamy.
Ekspresowa surówka z kapusty pekińskiej gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz