MAKATKA

czwartek, 4 lipca 2024

Jajecznica ze szczypiorkiem

Jajecznica ze szczypiorkiem

Prosta, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i szczypiorku doskonała na szybkie śniadanie.

Składniki:

  • 2-3 jajka
  • 1 łyżka mleka na jedno jajko
  • mały pęczek drobnego szczypiorku
  • sól do smaku
  • czubata łyżka masła

Sposób wykonania:

Szczypiorek drobno kroimy.

Jajka wbijamy do miseczki, dolewamy mleko w proporcjach -jedna łyżka mleka na jedno jajko i roztrzepujemy całość.



Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną, dodajemy szczyptę soli. Smażymy jajecznicę na niedużym ogniu, stale mieszając. Kiedy lekko się zetnie dorzucamy szczypiorek i smażymy dalej do ulubionej konsystencji.



Jajecznica ze szczypiorkiem na mleku gotowa!




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz