Jajecznica ze szczypiorkiem
Prosta, delikatna jajecznica z dodatkiem mleka i szczypiorku doskonała na szybkie śniadanie.
Składniki:
- 2-3 jajka
- 1 łyżka mleka na jedno jajko
- mały pęczek drobnego szczypiorku
- sól do smaku
- czubata łyżka masła
Sposób wykonania:
Szczypiorek drobno kroimy.
Jajka wbijamy do miseczki, dolewamy mleko w proporcjach -jedna łyżka mleka na jedno jajko i roztrzepujemy całość.
Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną, dodajemy szczyptę soli. Smażymy jajecznicę na niedużym ogniu, stale mieszając. Kiedy lekko się zetnie dorzucamy szczypiorek i smażymy dalej do ulubionej konsystencji.
Jajecznica ze szczypiorkiem na mleku gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz