Koperty z ciasta francuskiego
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego, szynki i czerwonej papryki.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego XXL
- 6-8 plasterków szynki
- 1/2 czerwonej papryki
- 10 dkg żółtego sera
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób wykonania:
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów.
Każdy kawałek smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem i ziołami prowansalskimi.Na kwadraty wykładamy odrobinę szynki i papryki pokrojonych w kostkę.
Następnie w każdym kwadracie zawijamy rogi do środka, tak by powstała koperta, lekko przyciskamy palcem środek, aby się zlepił, smarujemy wierzch rozmąconym żółtkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz