Pasta z tuńczyka z groszkiem
Pyszne smarowidło do chleba z tuńczyka z puszki z dodatkiem sera, ogórka kiszonego, papryki, pora i groszku zielonego. Całość połączona łyżką majonezu.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju-150 g
- 10 dkg żółtego sera
- 1 nieduży ogórek kiszony
- 10 cm pora-białej części
- mała puszka groszku
- 1/4 papryki czerwonej
- sól i pieprz do smaku
- czubata łyżka majonezu
Sposób wykonania:
Tuńczyka wykładamy z puszki do miseczki razem z olejem. Rozdrabniamy go widelcem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dokładamy do tuńczyka. Groszek osączamy z płynu i dodajemy do ryby. Ogórka i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, pora w półplasterki. Łączymy z tuńczykiem. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Dodajemy czubatą łyżkę majonezu. Mieszamy składniki pasty do połączenia.
Pasta z tuńczyka gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz