MAKATKA

poniedziałek, 29 kwietnia 2024

Pasta jajeczna koperkowa

Pasta jajeczna koperkowa

Banalnie prosta pasta kanapkowa. Potrzebne są do niej trzy składniki-jajka, koperek i majonez.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 łyżki posiekanego drobno koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:

Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania). Obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez w ilości podanej w składnikach, ale jeśli jest bardzo gęsty możemy go dodać trochę więcej. Dodajemy również koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.

Lekka i smaczna pasta jajeczna idealna na kanapkę, do tego pomidor lub ogórek i nic więcej nie trzeba!

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz