Sałatka rzodkiewkowa wiosenna
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałatka lekka, smaczna i błyskawiczna.
Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 nieduży ogórek wężowy
- 20 dkg szynki
- pęczek drobnego szczypiorku
- 3 jajka
- czubata łyżka majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w słupki. Szynkę i górka, którego uprzednio obieramy ze skórki również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez 1-2 łyżki i mieszamy całość. Wkładamy sałatkę do lodówki na kilka chwil.
Sałatka rzodkiewkowa wiosenna gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz