MAKATKA

wtorek, 19 marca 2024

Sałatka rzodkiewkowa wiosenna

Sałatka rzodkiewkowa wiosenna

Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałatka lekka, smaczna i błyskawiczna.

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 nieduży ogórek wężowy
  • 20 dkg szynki
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • 3 jajka
  • czubata łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w słupki. Szynkę i górka, którego uprzednio obieramy ze skórki również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.

Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez 1-2 łyżki i mieszamy całość. Wkładamy sałatkę do lodówki na kilka chwil.

Sałatka rzodkiewkowa wiosenna gotowa!



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz