Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem i koperkiem
Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, ogórka świeżego, sera żółtego i koperku. Wystarczy połączyć składniki, lekko przyprawić i gotowe.
Sposób przyrządzenia:
- 4 jajka
- 100 g żółtego sera
- 1 większy lub 2 mniejsze ogórki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
- pół łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 1/2 pęczka koperku
Sposób przyrządzenia:
Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania), studzimy, obieramy i szatkujemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Tak samo trzemy na tarce ogórki, które wyciskamy z nadmiaru wody i żółty ser. Dokładamy do jajek. Kroimy drobno koperek, dorzucamy do pozostałych składników. Łączymy całość z majonezem, śmietaną oraz przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz