MAKATKA

środa, 14 lutego 2024

Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem

 


Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem i koperkiem

Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, ogórka świeżego, sera żółtego i koperku. Wystarczy połączyć składniki, lekko przyprawić i gotowe.

Sposób przyrządzenia:

  • 4 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 1 większy lub 2 mniejsze ogórki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 pęczka koperku

Sposób przyrządzenia:

Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania), studzimy, obieramy i szatkujemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Tak samo trzemy na tarce ogórki, które wyciskamy z nadmiaru wody i żółty ser. Dokładamy do jajek. Kroimy drobno koperek, dorzucamy do pozostałych składników. Łączymy całość z majonezem, śmietaną oraz przyprawami.


Błyskawiczna sałatka jajeczna gotowa!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz