MAKATKA

środa, 14 lutego 2024

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, tuńczyka i szczypiorku. Wystarczy połączyć składniki i lekko przyprawić i gotowe.

Składniki:

  • tuńczyk w oleju lub sosie własnym jedna puszka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 jajka
  • sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
  • 2 łyżki płaskie majonezu
  • 1 łyżka oleju

Sposób przyrządzenia:

Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy z zalewy lub oleju (olej zachowujemy), przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody), obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryby. Szczypiorek kroimy drobno. Wsypujemy do miski z jajkiem i tuńczykiem. Dodajemy olej i majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.



Pasta jajeczna z tuńczykiem gotowa!




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz