Pasta jajeczna z tuńczykiem
Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, tuńczyka i szczypiorku. Wystarczy połączyć składniki i lekko przyprawić i gotowe.
Składniki:
- tuńczyk w oleju lub sosie własnym jedna puszka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 jajka
- sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
- 2 łyżki płaskie majonezu
- 1 łyżka oleju
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy z zalewy lub oleju (olej zachowujemy), przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody), obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryby. Szczypiorek kroimy drobno. Wsypujemy do miski z jajkiem i tuńczykiem. Dodajemy olej i majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Pasta jajeczna z tuńczykiem gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz