Kilka marchewek i seler z rosołu zawsze zostaje. Możemy wykorzystać je do błyskawicznej sałatki, którą podamy na kolację. Będzie niedrogo i smacznie, no i nic się nie zmarnuje!
Składniki:
- 2 duże marchewki z rosołu
- 1/2 selera z rosołu
- 3 ogórki konserwowe
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 duże jabłko
- puszka kukurydzy
- 3 czubate łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Marchew, seler, ogórki konserwowe, jajka i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski.
Kukurydzę osaczamy z zalewy i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Mieszamy całość z majonezem i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Prosta i błyskawiczna sałatka jarzynowa gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz