MAKATKA

wtorek, 14 stycznia 2025

Pasta jajeczna z oliwkami


Proste i bardzo smaczne smarowidło do chleba z jajek i czarnych oliwek. Małe urozmaicenie w menu zawsze mile widziane, zwłaszcza że pasty domowej roboty są i zdrowe i tanie. Pasat jest tak smaczna, że na pewno zniknie ze stołu w tempie błyskawicznym.

Składniki:

  • 4-6 jajek ugotowanych na twardo
  • 20-25 czarnych oliwek bez pestek z zalewy
  • 1-2 łyżki majonezu gęstego, delikatnego w smaku
  • sól i pieprz

Sposób wykonania:

Jajka trzemy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy do miski. Oliwki drobno siekamy nożem.



Składniki pasty łączymy z majonezem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku. Możemy pastę jajeczną odłożyć na chwilę do lodówki, ale tak na prawdę jest od razu gotowa do jedzenia.



Pasta jajeczna z czarnymi oliwkami gotowa!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz