MAKATKA

wtorek, 29 października 2024

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Na dobry początek dnia proponujemy twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i szczypiorkiem. Dużo witamin, kolorów i smaków. Pyszności!

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 200 ml śmietany ukwaszonej 18%
  • 5-6 rzodkiewek
  • garść szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy. Do tak przygotowanego serka dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę lub startą na tarce o grubych oczkach i posiekany szczypiorek.



Twarożek do kanapek gotowy!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz