Surówka z marchewki i jabłka do obiadu
Surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka, z cyklu prostych i szybkich surówek do obiadu. Dużo witamin, szczególnie jesienią potrzebnych. Surówka smaczna, uwielbiana przez dzieci i dorosłych.
Składniki:
- 2 duże marchewki
- 1 duże lub 2 małe jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli soli
- 3 łyżki oleju
Sposób przyrządzenia:
Marchew i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce – marchew na drobnych oczkach, jabłko na grubych oczkach. Przyprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny, skrapiamy olejem i mieszamy dokładnie. Możemy podawać surówkę od razu lub schłodzić chwilę w lodówce.
Prosta i błyskawiczna surówka z marchewki i jabłka gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz