Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Prosta i ekspresowa propozycja śniadaniowa. Twaróg ze śmietaną, wiosennymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Dużo witamin, kolorów i smaków. Nareszcie wiosna na talerzu!
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 300 ml śmietany ukwaszonej 18%
- pęczek rzodkiewek
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- dowolne pieczywo (u nas bułka paryska)
Sposób wykonania:
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy. Do tak przygotowanego serka dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę i posiekany szczypiorek.
Wiosenny twarożek do kanapek gotowy!
Nasze rady:
Rzodkiewkę możemy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ale wtedy twarożek nie będzie mocno chrupiący. Możemy też pokroić ją w plasterki. Wszystko kwestia gustu. Najważniejsze żeby smakowało!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz