MAKATKA

czwartek, 9 maja 2024

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Prosta i ekspresowa propozycja śniadaniowa. Twaróg ze śmietaną, wiosennymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Dużo witamin, kolorów i smaków. Nareszcie wiosna na talerzu!

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 300 ml śmietany ukwaszonej 18%
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • dowolne pieczywo (u nas bułka paryska)

Sposób wykonania:

Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy. Do tak przygotowanego serka dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę i posiekany szczypiorek.



Wiosenny twarożek do kanapek gotowy!

Nasze rady:

Rzodkiewkę możemy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ale wtedy twarożek nie będzie mocno chrupiący. Możemy też pokroić ją w plasterki. Wszystko kwestia gustu. Najważniejsze żeby smakowało!



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz