MAKATKA

środa, 24 kwietnia 2024

Sałatka wiosenna rzodkiewkowa

Sałatka wiosenna rzodkiewkowa

Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majonezowo -śmietanowym. Pyszna i bardzo wiosenna.

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek wężowy
  • 4-5 liści sałaty strzępiastej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Sałatę myjemy, dobrze osuszamy i układamy na półmisku.

Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Rzodkiewkę również kroimy w półplasterki.



Pokrojone warzywa przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Łączymy z majonezem i śmietaną.

Tak przygotowaną sałatkę wykładamy na półmisek, na sałatę strzępiastą.

Sałatka wiosenna rzodkiewkowa gotowa!



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz