Sałatka wiosenna rzodkiewkowa
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majonezowo -śmietanowym. Pyszna i bardzo wiosenna.
Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 ogórek wężowy
- 4-5 liści sałaty strzępiastej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Sałatę myjemy, dobrze osuszamy i układamy na półmisku.
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Rzodkiewkę również kroimy w półplasterki.
Pokrojone warzywa przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Łączymy z majonezem i śmietaną.
Tak przygotowaną sałatkę wykładamy na półmisek, na sałatę strzępiastą.
Sałatka wiosenna rzodkiewkowa gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz