Sałatka z czerwonej fasoli
Prosta sałatka z kilku warzyw z sosem majonezowo -jogurtowym, gotowa w 15 minut. Urozmaici kolację.
Składniki:
- 150 g żółtego sera w kawałku
- 3 ogórki gruntowe
- 1 czerwona cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 gałązki selera naciowego
- puszka czerwonej fasoli
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczka czosnku granulowanego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
Sposób przygotowania:
Fasolę przekładamy na sito, płuczemy pod bieżącą wodą i osączamy.
Ser kroimy w kostkę wielkości fasoli. Tak samo kroimy ogórki i seler naciowy. Ogórki mogą być ze skórką. Cebulę i paprykę kroimy w nieco drobniejszą kostkę. Wszystkie warzywa i ser przekładamy do miski.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, jogurt i czosnek. Mieszamy.
Sałatka gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz