Krem o smaku kawy cappuccino z mascarpone i kremówką. Jeden z najsmaczniejszych i najprostszych kremów do wykonania. Polecamy go do przekładania biszkoptów, tynkowania tortów i ozdabiania.
Składniki na tort o średnicy 20 cm:
- 500 g serka mascarpone
- 300 ml kremówki 30%
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1 śmietan -fix (opcjonalnie)
- 3-4 łyżki cappuccino orzechowego
Sposób wykonania:
Do misy miksera wrzucamy wszystkie składniki kremu i zaczynamy miksować na wolnych obrotach. Kiedy masa trochę zgęstnieje zwiększamy obroty i miksujemy 3-4 minuty, aż krem będzie gęsty. Nie miksujemy zbyt długo, aby nie przebić go i nie zrobić masła.
Krem gotowy do użycia!
Krem z bitej śmietany i mascarpone to jeden z najprostszych kremów, którymi możemy przekładać ciasta i torty, a także robić z nich ozdobne rozetki. Jest stabilny, lekki i bardzo smaczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz