MAKATKA

poniedziałek, 12 lutego 2024

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i serem żółtym

Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, ogórka kiszonego, sera żółtego i szczypiorku. Wystarczy połączyć składniki, lekko przyprawić i gotowe.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 1 większy lub 2 mniejsze ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • mały pęczek szczypiorku

Sposób przyrządzenia:

Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania), studzimy, obieramy i szatkujemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski. Tak samo trzemy na tarce ogórki kiszone i żółty ser. Dokładamy do jajek. Kroimy drobno szczypiorek, dorzucamy do pozostałych składników. Łączymy całość z majonezem, śmietaną oraz przyprawami.



Błyskawiczna sałatka jajeczna gotowa!



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz