Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy szybciutko pokroić je, dodać jajko, ogórka, groszek i mamy trochę uboższą, ale bardzo smaczną wersję tradycyjnej sałatki jarzynowej. Marchewka i seler z rosołu nie wylądowały w koszu i w połączeniu z pysznymi dodatkami stworzyły świetną sałatkę w sam raz na kolację.
Składniki:
- 3 ugotowane marchewki z rosołu
- 1/2 ugotowanego selera z rosołu
- 3 ogórki konserwowe
- 1 duże jabłko
- puszka groszku
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Groszek osączamy z płynu. Pozostałe składniki sałatki kroimy w drobną kostkę.
Przekładamy całość do dużej miski i łączymy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Odstawiamy do lodówki na kilka chwil, aby sałatka schłodziła się i przeszła smakami.
Sałatka trochę jarzynowa gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz