Przekąska, która często gości na imprezach karnawałowych. Prosta, efektowna i super szybka do zrobienia, idealna na każde przyjęcie. Można ją wcześniej przygotować i trzymać w lodówce do imprezy.
Składniki:
- 2 placki z tortilli pszennej
- 200 g serka kremowego typu Almette, ziołowego lub chrzanowego
- 8 plasterków szynki konserwowej
- 150 g sera żółtego
- 2 ogórki konserwowe
- kilka liści sałaty lodowej
- pół czerwonej papryki
- mały pęczek szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Każdy placek rozkładamy na blacie i smarujemy dwiema łyżkami serka.
Na ser nakładamy szynkę.
Posypujemy ją startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym.
Na serze układamy sałatę lodową porwaną na cząstki.
Ogórki konserwowe i paprykę kroimy w paski i układamy na sałacie.
Posypujemy całość odrobiną szczypiorku, szczyptą soli i pieprzu.
Następnie zwijamy ciasno roladki, zawijamy je w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Schłodzone roladki kroimy w paski 3 centymetrowe i spinamy wykałaczkami. Układamy na półmisku.
Imprezowe roladki z tortilli gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz