MAKATKA

piątek, 29 listopada 2024

Zwyczajna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, cebulą i marchewką to najlepszy dodatek do zimowych obiadów. Zdrowa i pełna witamin.

Składniki:

  • 30 dkg kapusty kiszonej z marchewką
  • 1 jabłko
  • 4-5 łyżek oleju słonecznikowego lub rzepakowego
  • 1 nieduża cebula
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • szczypta kminku mielonego

Sposób wykonania:

Kapustę możemy trochę przesiekać. Jabłko obieramy ze skórki, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy olej i przyprawy. Mieszamy całość.



Surówka z kapusty kiszonej gotowa!  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz